Мінкульт не отримував реакції від мера Рима на заклик скасувати виступи нетребко - Карандєєв

Мінкульт не отримував реакції від мера Рима на заклик скасувати виступи нетребко - Карандєєв

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 12:00  •  47065 перегляди

Read in English

Мінкульт України не отримував відповіді від мера Рима на заклик скасувати виступи анни нетребко в Римській опері. Т.в.о. міністра культури сподівається на неадміністративний вплив керівництва Італії у цьому питанні.

До Мінкульту не надходила реакція від мера Італії на заклик скасувати виступи у Римській опері російської оперної співачки анни нетребко, яка публічно підтримує режим путіна та анексію Криму. Про це журналісту УНН повідомив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Деталі

На запитання, чи мер Рима зкомунікував з Мінкультом, відреагував на заклик скасувати виступ співачки нетребко у Римській опері, Карандєєв відповів: "Реакції до нас не надходило. Зверталися не тільки ми, а ще посольство України в Італії".

Карандєєв зазначив, що місцева влада, як і взагалі влада в Італії, має стосунок до репертуарної політики закладів культури, які знаходяться на території міста, країни.

"Проте там так, як і в нас, немає прямої підпорядкованості, тому, звичайно, ці процеси не такі однозначні. Проте ми сподіваємося, що неадміністративний вплив керівництва Італійської Республіки або мерії буде мати головне, ключове значення, а саме - наголошення на політичних аспектах, які точно в цьому випадку грають на руку державі-агресору, а не сприяють консолідації європейського цивілізованого співтовариства навколо опору та підтримки України", - зазначив він.

Мерія італійської Модени відкликала дозвіл на проведення виставки про "розквіт" Маріуполя9 січня 2024, 13:47 • 24443 перегляди

Контекст

Міністерство культури та інформаційної політики України звернулося до мера Рима та керівника Римського оперного театру із закликом скасувати виступи російської оперної співачки анни нетребко у Римській опері, яка публічно підтримує режим путіна та анексію Криму.

Раніше керівник ОП Андрій Єрмак закликав союзників не допустити повернення російської оперної співачки анни нетребко на сцену Римської опери.