У Мінкульті закликали мера Риму скасувати виступ російської оперної співачки Анни Нетребко

У Мінкульті закликали мера Риму скасувати виступ російської оперної співачки Анни Нетребко

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 10:50  •  27473 перегляди

Read in English

Міністерство культури України звернулося до влади Рима з проханням скасувати виступи російської співачки Анни Нетребко. МКІП наголошує, що Нетребко підтримує режим путіна та анексію Криму.

Міністерство культури та інформаційної політики України звернулося до мера Рима та керівника Римського оперного театру із закликом скасувати виступи російської оперної співачки Анни Нетребко у Римській опері, яка публічно підтримує режим путіна та анексію Криму, передає УНН з посиланням на МКІП.

"Агресор використовує мистецтво як метод виправдання численних воєнних злочинів, серед яких вбивства цивільних українців, масовані та цілеспрямовані удари по житлових будинках, об’єктах інфраструктури, закладах та пам’ятках культури. Співпраця з митцями, які є носіями ворожих наративів, є недопустимою! Представникам культури країни-агресора не місце на провідних світових сценах. Намагання сприяти росії у розповсюдженні імперських наративів є спробою нівелювати жахіття війни, легітимізуючи російські злочини в Україні", - йдеться у заяві.

МКІП підкреслює, що Україна високо цінує підтримку, яку Італія надає нашій державі з перших днів повномасштабної війни на всіх рівнях – від державного до місцевого і громадянського. І вони переконані, що заплановані виступи російської співачки є прикрим непорозумінням.

Анна Нетребко, яка публічно підтримує режим путіна та анексію Криму, є носієм російської імперської ідеології та співучасницею злочинів росії. Світова спільнота не повинна допустити, щоб російська пропаганда поширювала свій вплив на громадян цивілізованого суспільства, яке не приймає жодних проявів агресії.

Нагадаємо

Раніше глава ОП Андрій Єрмак закликав союзників не допустити повернення російської оперної співачки анни нетребко на сцену Римської опери.