Ізраїль стверджує, що вразив командування ХАМАС у школі Газі - Bloomberg

Ізраїль стверджує, що вразив командування ХАМАС у школі Газі - Bloomberg

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 02:05  •  21563 перегляди

Read in English

Ізраїль заявив, що атакував командний центр ХАМАС у школі Гази, вбивши близько 100 осіб. Удар викликав міжнародний осуд, США та ЄС закликали до мінімізації жертв серед цивільних.

Ізраїльські військові заявили, що смертоносний ізраїльський удар по місту Газа, який викликав міжнародний осуд, був спрямований на "командний і контрольний центр" ХАМАС, розташований у школі та прилеглій мечеті. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За оцінками влади ХАМАС в Газі, під час суботньої ракетної атаки загинуло близько 100 осіб. Агентство зазначає, що ці дані неможливо перевірити незалежно, крім того ХАМАС не розрізняє цивільних і військових жертв.

Віцепрезидент США Камала Гарріс раніше дорікала Ізраїлю за жертви серед цивільного населення, підтверджуючи його "право переслідувати терористів, якими є ХАМАС".

І знову забагато мирних жителів було вбито. Нам потрібна угода щодо заручників і припинення вогню. Угода має бути виконана, і це потрібно зробити зараз,

сказала вона журналістам у суботу під час кампанії на заході США.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що близько 20 "бойовиків ХАМАСу та Ісламського джихаду, включаючи старших командирів", знаходилися у школі Аль-Табаїн. Вони використовували комплекс "для здійснення терористичних атак", заявив речник ЦАХАЛу.Він стверджує, що удару було завдано високоточними боєприпасами, і оцінки ХАМАС його наслідків не відповідають дійсності.

Шон Саветт, речник Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що США вимагають від ізраїльських офіційних осіб "додаткових деталей" щодо удару. Також Сполучені Штати закликали Ізраїль вжити заходів для "мінімізації шкоди цивільному населенню".

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель написав у соцмережі X, що "нажаханий зображеннями зі школи-притулку в Газі". "За останні тижні мішенями стали щонайменше 10 шкіл. Цій різанині немає виправдання" - зазначив він.

Місцева влада Гази повідомила, що серед загиблих були жінки та діти, які ховалися в школі.Видання зазначає, що ця атака є однією з найбільш смертоносних у війні Ізраїлю та ХАМАС, яка триває вже 11-й місяць. Очікується, що велика кількість загиблих перешкодить міжнародним спробам відновити переговори про припинення вогню між двома сторонами.

Нагадаємо

Керований ХАМАС уряд сектору Гази заявив у суботу, 10 серпня, про ізраїльський авіаудар по шкільному комплексу в секторі Газі, у якому проживали переміщені сім'ї, і що убито близько 100 осіб, тоді як ізраїльські військові заявили, що вони цілилися по бойовиках ХАМАС і поставили під сумнів кількість загиблих.