Голова Центробанку Бангладеш звинуватив олігархів у "пограбуванні" фінустанов на майже 17 млрд доларів

Голова Центробанку Бангладеш звинуватив олігархів у "пограбуванні" фінустанов на майже 17 млрд доларів

Київ  •  УНН

09:24 • 11564 перегляди

Read in English

Голова Центробанку Бангладеш заявив про виведення 16,7 млрд доларів через схеми з кредитами та завищеними імпортними рахунками. Розкрадання відбувалося за підтримки держави під час правління колишньої прем'єрки Хасіни.

З Бангладеш було виведено близько 2 трлн. така (близько 16,7 млрд. дол. США) за допомогою надання кредитів новим акціонерам і завищення імпортних рахунків.

Пише УНН із посиланням на FT.

Це найбільше пограбування банку за будь-якими міжнародними стандартами. Цього не було в такому масштабі ніде, і це було за підтримки держави, і це не могло статися без того, щоб спецслужби приставили зброю (до голови колишніх керівників банків)

- заявив новий керівник Центрального банку Бангладеш Ахсан Мансур в інтерв'ю Financial Times.

Мансур заявив, що з Бангладеш було виведено приблизно 2 трлн. доларів ($16,7 млрд) - використовувались такі методи, як позики, надані новим акціонерам, і завищені рахунки за імпорт.

Довідка

Мансур був призначений керуючим банку Бангладеш після того, як шейх Хасіна втекла з країни в червні 2024 року. У це період Головне управління розвідки збройних сил допомогло взяти під контроль великі банки.

США заперечують причетність до повалення прем'єр-міністра Бангладеш Хасіни13 серпня 2024, 07:53 • 17421 перегляд

Шейх Хасіна перебувала при владі загалом два десятиліття в Бангладеш, країні з населенням 170 мільйонів осіб і другим за величиною експортером одягу у світі.

Image

Її перебування на посаді було позначене звинуваченнями у фальсифікаціях на виборах, тюремному ув'язненні та катуванні опонентів, а також широко поширеною корупцією. Колишній прем'єр-міністр втекла до Індії в серпні, і її нинішнє місцезнаходження невідоме.

Бангладеш видав ордер на арешт експрем'єрки за злочини проти людяності під час протестів у країні18 жовтня 2024, 01:23 • 18046 переглядiв