Ексочільника Департаменту Херсонської ОВА підозрюють у розтраті 18,7 млн грн на закупівлях для ЗСУ

Ексочільника Департаменту Херсонської ОВА підозрюють у розтраті 18,7 млн грн на закупівлях для ЗСУ

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 10:24  •  15516 перегляди

Read in English

Колишнього директора Департаменту Херсонської ОВА підозрюють у службовій недбалості. Він прийняв зимову форму для ЗСУ без сертифікатів якості, що не відповідала вимогам, завдавши збитків на 18,7 млн грн.

Ексочільника Департаменту Херсонської ОВА підозрюють у неналежному виконанні обов'язків через, що державі завдано збитків на загальну суму понад 18,7 млн грн. Про це заявили в Офісі генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, у листопаді-грудні 2022 році підозрюваний уклав з ТОВ договір на придбання комплектів зимової форми одягу для підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Надалі він прийняв зимові шапки, куртки, штани та рукавички без сертифікатів якості. А втім, як наголошують правоохоронці вони не відповідали технічним вимогам, затвердженим Міністерством оборони України.

В результаті неналежного виконання колишнім директором своїх службових обов’язків державі завдано збитків на загальну суму понад 18,7 млн грн. За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону колишньому директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)

- йдеться в заяві ОГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – УСР в Херсонській області ДСР НП України.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів на потреби оборони. 28 осіб підозрюються у причетності до злочинів, загальна сума збитків становить понад 1,5 млрд грн.