До Умані прибуло 5 тисяч хасидів на святкування Рош га-Шана: у місті посилюють заходи безпеки

До Умані прибуло 5 тисяч хасидів на святкування Рош га-Шана: у місті посилюють заходи безпеки

Київ  •  УНН

27 вересня 2024, 15:06  •  11328 перегляди

Read in English

Близько 5 тисяч паломників-хасидів вже прибули до Умані для святкування юдейського нового року Рош га-Шана. У місті посилено заходи безпеки, встановлено особливий режим в'їзду та виїзду.

Станом на 27 вересня, до Умані вже прибуло близько 5 тисяч прочан, які візьмуть участь у святкування Рош га-Шана — юдейського нового року. У місті вже посилено заходи безпеки. Про це заявили в Державній міграційній службі України, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснюють, що до Черкащини цього тижня масово прибувають паломники-хасиди для святкування з 2 по 4 жовтня в місті Умань Рош га-Шана — юдейського нового року. 

У зв'язку з цим з  3 вересня у місті Умань запрацював особливий режим в’їзду та виїзду з міста.

МЗС України закликає хасидів утриматися від паломництва до Умані на Рош га-Шана через війну12 вересня 2024, 12:54 • 18468 переглядiв

Встановлено пересувний ситуаційний центр, який технічно оснащений задля контролю й безпеки на вулицях під час святкувань, у посиленому режимі працюють патрульна поліція та інші правоохоронні відомства.

До Умані також прибули поліцейські Ізраїлю. Разом з українськими колегами вони несуть службу в місцях проживання та паломництва хасидів.

На даний час до Умані вже приїхало близько 5 тисяч прочан

- підсумовують у Держміграційній службі. 

Нагадаємо

В Умані Черкаської області запрацював особливий режим в'їзду та пересування містом через прибуття паломників-хасидів на Рош га-Шана.