Червоне м'ясо провокує серцеву недостатність у чоловіків

Червоне м'ясо провокує серцеву недостатність у чоловіків

Київ  •  УНН

 • 14153 перегляди

КИЇВ. 7 червня. УНН. Дослідники Американської кардіологічної асоціації довели, що вживання чоловіками червоного м’яса, бекону і шинки збільшує ризик смерті від серцевої недостатності, передає УНН.

Цитата

“Дослідження, опубліковане Американською кардіологічною асоціацією, показало, що чоловіки, які їдять помірну кількість обробленого червоного м’яса, такого як бекон і шинка, можуть збільшити ризик серцевої недостатності та смерті від серцевої недостатності”, — пишуть в дослідженні.

Вчені рекомендують не їсти оброблене м’ясо і обмежити вживання червоного м’яса.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень.

Довідка

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.