Артефакти, викрадені рф в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку - Костін

Артефакти, викрадені рф в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку - Костін

Київ  •  УНН

6 жовтня 2024, 12:30  •  10109 перегляди

Read in English

Генпрокурор Андрій Костін повідомив про появу викрадених з українських музеїв артефактів на міжнародному чорному ринку. В Офісі генпрокурора створено спеціальний підрозділ для розслідування таких злочинів.

Артефакти, викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку. Про це розповів генпрокурор Андрій Костін в інтерв’ю "Голосу Америки", передає УНН

Деталі

"Крім систематичного знищення культурної спадщини, росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Ці артефакти, викрадені з наших музеїв та археологічних пам'яток, тепер з’являються на міжнародному чорному ринку. Ми вже маємо достатньо доказів для відкриття нових кримінальних проваджень щодо цих злочинів", - сказав Костін.

Він зазначив, що Україна створила спеціальний підрозділ в Офісі генпрокурора, який займається не лише розслідуванням випадків руйнування культурної спадщини внаслідок обстрілів, але й випадками, коли українську культурну спадщину намагаються незаконно продати за кордоном.

Нагадаємо

Загальна чисельність пошкоджених через російську агресію пам’яток культурної спадщини регіонів зросла на 22 одиниці за вересень і наразі сягає 1169 об’єктів. З них національного значення — 117, місцевого — 983, щойно виявлених — 69.