ukenru
zelenskyi-ta-premier-kanady-obhovoryly-nadannia-ukraini-novykh-system-ppo

Зеленський та премʼєр Канади обговорили надання Україні нових систем ППО

 • 47346 переглядiв

Канада та Україна обговорили надання нових систем протиповітряної оборони та бронетехніки в рамках довгострокової військової допомоги.

Президент Володимир Зеленський  та премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили надання нових систем ППО, виробництво й передачу в межах багаторічної програми допомоги Україні бронетехніки. Про це УНН повідомляє з посиланням на Офіс президента.

Деталі

Під час зустрічі Володимир Зеленський і Джастін Трюдо обговорили надання нових систем ППО, виробництво й передачу в межах багаторічної програми допомоги Україні бронетехніки, необхідної для захисту українських воїнів та їх медичної евакуації.

Президент подякував за внесок Канади в забезпечення українських Сил оборони дронами, бронетехнікою, боєприпасами, за допомогу в розбудові інфраструктури для F-16

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Зеленський і Трюдо також обговорили підготовку до липневого саміту НАТО у Вашингтоні, двосторонні проєкти у сфері енергетики, зокрема ядерної, а також участь Канади й канадського бізнесу в повоєнній відбудові України.

Було відзначено особливу роль Канади у створенні та координації Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей, незаконно вивезених агресором.

Президент відзначив важливість сьогоднішнього рішення Канади виділити фінансування для добудови Музею Голодомору-геноциду в Україні та подякував канадському уряду й українській громаді за підтримку.

Україна та Канада підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки24.02.24, 16:59 • [views_0]