yes-shche-na-rik-prodovzhyv-sanktsii-proty-rf-za-okupatsiiu-krymu

ЄС ще на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

 • 14139 переглядiв

Європейський Союз продовжив санкції проти рф, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополя, до 23 червня 2025 року.

У понеділок, 17 червня, Європейський Союз продовжив термін дії санкцій проти рф, які запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополь. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Ради Європи.

Деталі 

Рада ухвалила (рішення - ред.) продовжити санкції, запроваджені ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та міста Севастополя Російською Федерацією, до 23 червня 2025 року

- йдеться в заяві Ради ЄС.

Обмежувальні заходи, які наразі діють, були вперше запроваджені у червні 2014 року і включають заборону на імпорт до ЄС товарів, що походять з незаконно анексованого Криму або Севастополя, а також на інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги з незаконно анексованого Криму або Севастополя.

"Німеччина не блокує прогрес": Шольц пояснив зволікання з новими санкціями проти рф15.06.24, 15:34

Крім того, експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в незаконно анексованому Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також для пошуку, розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів, також підлягає обмеженням з боку ЄС.

ЄС не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією як порушення міжнародного права

- підсумували в Раді ЄС. 

Нагадаємо

США запровадили нові масштабні санкції проти понад 300 російських фізичних та юридичних осіб. Зокрема до списку потрапили оборонні компанії та китайські фірми, які постачають товари для підтримки війни росії в Україні.

Популярні

Новини по темі

ЄС ще на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

 • 14139 переглядiв

Вибух стався на військовому полігоні у Чехії, є постраждалі

 • 13158 переглядiв