viina-maie-zavershytys-dosiahnenniam-spravedlyvoho-ta-tryvaloho-myru-kuleba

Війна має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру - Кулеба

 • 103093 переглядiв

Війна має завершитися справедливим і тривалим миром, який принесе розуміння всім країнам потенційних наслідків агресії проти суверенної держави, створивши реальність, в якій нова агресія стане неможливою, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час панельної дискусії в рамках Дубровницького форуму в Хорватії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії у рамках Дубровницького форуму в Хорватії, де наголосив, що війна має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння усім країнам світу про потенційні наслідки акту агресії проти суверенної держави. Про це повідомляє пресслужба МЗС України, пише УНН.

Деталі

За його словами, йдеться не лише про відновлення кордонів чи притягнення агресора до відповідальності, а й про створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.

Як ми знаємо з власної нещодавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою,

- зазначив міністр.

У цьому контексті Дмитро Кулеба відзначив ключову роль Саміту миру та підкреслив, що він продовжить взаємодіяти з країнами з усіх частин світу задля пошуку рішень, які дозволять відновити справедливий мир.

Саміт миру в Швейцарії зібрав разом країни з усього світу - півночі, півдня, сходу, заходу - та продемонстрував, що всі вони поділяють щось спільне. Це "щось" - Статут ООН, принципи міжнародного права і необхідність поважати суверенітет і територіальну цілісність країн. І коли ми бачимо, що всі ці країни готові бути разом, а також діяти спільно, це, звичайно, додає впевненості в тому, що справедливий і тривалий мир можливий,

– сказав він.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Хорватії зі спеціальним представником КНР у європейських справах У Хунбо та обговорив зусилля з відновлення миру в Україні на основі Статуту ООН та міжнародного права, наголосивши на важливості розгляду українсько-китайських відносин у контексті майбутнього членства України в ЄС.

Популярні

Новини по темі

Кримськотатарська мова з'явилася в Google Translate - МЗС

 • 21845 переглядiв