vaks-konfiskuvav-maizhe-2-mlrd-hryven-u-kompanii-sia-royal-pay-europe-yaka-poviazana-z-rosiiskym-bukmekerom-1xbet-dbr

ВАКС конфіскував майже 2 млрд гривень у компанії “Sia Royal Pay Europe”, яка пов’язана з російським букмекером “1xBet” - ДБР

 • 50649 переглядiв

Вищий антикорупційний суд стягнув цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень компанії "Sia Royal Pay Europe", яка пов’язана з російським букмекером "1xBet" та представлена в Україні компанією "Твоя беттінгова компанія". Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у виді стягнення активів у дохід держави. Рішення ухвалене за матеріалами кримінального провадження ДБР. У дохід держави стягнуто цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ДБР спільно з СБУ, Мін'юстом, Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, Державною службою фінансового моніторингу України та НБУ встановили звʼязок компанії "Sia Royal Pay Europe" із російським букмекером "1xBet", представленого в Україні ТОВ "Твоя беттінгова компанія", та іншими компаніями й особами, дії яких вчинені на шкоду національним інтересам та національній безпеці нашої держави в умовах запровадженого правового режиму воєнного стану.

Наразі указом Президента України до "Sia Royal Pay Europe" запроваджені санкції на 5 років, а на ТОВ "Твоя беттінгова компанія" запроваджено санкції строком 50 років.

ДБР спільно з іншими державними органами підтвердило, що на українських банківських рахунках "SIA ROYAL PAY EUROPE" знаходяться кошти, пов’язані з російським бізнесом та капіталом, на загальну суму понад 1,8 мільярда у гривневому еквіваленті без відповідного підтвердження джерел їхнього походження. На підставі ухвал суду ДБР у червні 2023 року арештувало ці кошти та здійснило їх передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

- додають в ДБР.

Нагадаємо

Компанія ТОВ "ТБК" номінально належить українським громадянам. Водночас сам бренд 1xBet, за інформацією журналістів InformNapalm, контролюється російськими громадянами Романом Семіохіним, Сергієм Каршковим та Дмитром Казоріним.

Указом №14/2023 Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження економічних санкцій проти компанії Royal Pay Europe.

Популярні

Новини по темі