v-ukraini-obmezhennia-na-elektryku-diiut-z-6-hodyny-u-robotu-povernuly-blok-aes-minenerho

В Україні обмеження на електрику діють з 6 години, у роботу повернули блок АЕС - Міненерго

 • 24970 переглядiв

В Україні сьогодні з 6:00 до 24:00 діють обмеження електропостачання для населення та промисловості. Після планового ремонту підключено до енергосистеми атомний блок однієї з АЕС, ще декілька готуються до виходу в ремонт. На Вінниччині відновили газопостачання 1,3 тисячі абонентів, що вимикалися після ворожої атаки. Про це повідомили в Міненерго у понеділок, пише УНН.

Деталі

Минулої доби, як вказано, потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Також учора у денні години Україна надавала аварійну допомогу Польщі - отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

"Учора після планового ремонту підключено до енергосистеми атомний блок однієї з АЕС. Наразі він набирає потужність. Готуються до виходу в ремонт ще кілька атомних блоків. Це необхідно для того, аби якісно підготувати блоки до стабільної та безперебійної роботи протягом опалювального сезону", - вказали у Міненерго.

Сьогодні з 6:00 до 24:00 в усіх регіонах застосовуються обмеження електропостачання для побутових та промислових споживачів

- повідомили у Міненерго.

Аби зменшити їхню тривалість, споживачів закликали до відповідального споживання. 

Наслідки обстрілів

Газовики відновили газопостачання 1290 абонентам у місті Жмеринка у Вінницькій області, що припинялося внаслідок падіння уламків збитого "шахеда". Залишаються без газопостачання 17 споживачів.

Стан мереж

Минулої доби короткочасно вимикалась високовольтна повітряна лінія електропередачі на Київщині. Розрахункове місце пошкодження – ділянка, що проходить через територію білорусі. Наразі лінія в роботі.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі знижується. Наразі він становить 15,26 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - ідеться у повідомленні.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 16 258 МВт-год. Експорту не передбачається.

Популярні

Новини по темі

"Сірий" експорт зерна на терміналі "Олімпекс". Що відомо

 • 179698 переглядiв