ukraina-vytrymala-seriiu-atak-rf-na-rehionalni-enerhetychni-obiekty-u-liutoho-brytanska-rozvidka

Україна витримала серію атак рф на регіональні енергетичні об'єкти у лютого - британська розвідка

 • 22096 переглядiв

У лютого 2024 року росія завдала серії атак на українську інфраструктуру, втім, попри ворожі удари енергосистема України підтримує стабільну роботу. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, протягом лютого 2024 року росія завдала серію атак на українські енергетичні об'єкти. 

Українські сили протиповітряної оборони неодноразово відбивали атаки БПЛА, але російські удари з високою ймовірністю пошкодили українські електростанції та електричним підстанціям

- йдеться у повідомленні Міноборони Британї.

Як зазначається, ці атаки відбувалися по всій Україні. Завдано шкоди  регіональній енергетичній інфраструктурі, в тому числі на Донеччині, Дніпропетровщині та Львівщині. 

Як вказали у британській розвідці, російські атаки найімовірніше, були здійснені за допомогою комбінації БПЛА, ракетних комплексів класу "поверхня-поверхня" і звичайної артилерії, а не російської дальньої авіації дальньої дії, як це спостерігалося у 2022 і 2023 роках.

 Цілком імовірно, що росія намагалася завдати ударів по регіональних енергетичних об'єктах, щоб погіршити промислову діяльність в Україні. Попри ці атаки, енергосистема України підтримує стабільну роботу

- наголосили в Міноборони Британії.

Зеленський: ми пройшли зиму, енерготерор Росії не спрацював03.03.24, 21:46

Популярні

Новини по темі