ukraina-ochikuie-18-mlrd-dol-dopomohy-vid-yaponii-u-pershomu-kvartali

Україна очікує 1,8 млрд дол. допомоги від Японії у першому кварталі

 • 24156 переглядiв

Японія, як очікується, надасть Україні додатково 1,8 мільярда доларів бюджетної допомоги у першому кварталі 2022 року, повідомляє Міністерство фінансів України.

Україна очікує у першому кварталі цього року додатково отримати від Японії 1,8 млрд дол., повідомили у Мінфіні у понеділок, пише УНН.

Деталі

За перші два місяці 2024 року, як вказано, Японія є найбільшим донором бюджетної допомоги Україні.

"У першому кварталі очікується, що Україна отримає додатково від Японії 1,8 млрд доларів США. Кошти буде залучено через рамкові проекти Світового банку", - повідомили у Мінфіні.

"Україна розраховує на підтримку партнерів, щоб вчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові видатки, а саме соціальну та гуманітарну сферу, адже оборону та безпеку країна повністю фінансує за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень. Потреба у зовнішньому фінансуванні становить 37,3 млрд дол США. У 2024 році Японія є лідером у наданні Україні прямої бюджетної підтримки. Ми розраховуємо на збереження допомоги і у наступному бюджетному році", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі, разом з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем, з міністром фінансів Японії Судзукі Сунічі.

В результаті зустрічі сторони домовилися про продовження активного діалогу для подальшого зміцнення співпраці між країнами, повідомили в міністерстві.

Японія запускає нову програму на 1,25 млрд євро для України: що вона передбачає19.02.24, 16:27

Популярні

Новини по темі