ukenru
ukraina-napravyla-polshchi-notu-cherez-vysypanyi-na-kolii-ripak-yakyi-tranzytom-yshov-do-nimechchyny

Україна направила Польщі ноту через висипаний на колії ріпак, який транзитом йшов до Німеччини

 • 20439 переглядiв

Невідомі особи вчинили акт вандалізму щодо українських зерновозів, які проїжджали через Польщу, висипавши ріпак на колії, що змусило українське посольство вимагати притягнення винних до відповідальності.

Посольство України в Польщі вислало Варшаві офіційну ноту через те, що вночі невідомі зіпсували українське збіжжя та висипали на колії ріпак з вагонів "Укрзалізниці". Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич на своїй сторінці  у Facebook, пише УНН.

Деталі 

За словами дипломата безкарність у таких випадках є неприйнятною. Зварич підкреслив, що злочинці, які зневажають і нищать чуже майно, повинні постати перед законом

23.02.24, 11:33 • [views_0]

Знову на польській залізниці вчинено правопорушення щодо українського збіжжя, яке після проходження митного контролю прямувало через територію Польщі транзитом до Німеччини. (...) Посольство України в Польщі невідкладно надіслало офіційну ноту до польських органів влади та вимагає знайти і притягнути винних до відповідальності, а також не допустити подібних інцидентів у майбутньому

- заявив Зварич. 

Дипломат впевнений, що Польща повинна діяти в таких випадках рішуче і безкомпромісно.

Нагадаємо

Укрзалізниця готує звернення до польських правоохоронних органів за фактом зсипання невідомими особами ріпаку з вагонів-зерновозів, що прямували транзитом через Польщу до Німеччини.