u-ssha-zauvazhyly-na-rol-rosatomu-u-zakhopleni-zaes-ta-pidtrymaly-sanktsii-shchodo-derzhkontsernu-rf

У США зауважили на роль "росатому" у захоплені ЗАЕС та підтримали санкції щодо держконцерну рф

 • 14501 переглядiв

Американські законодавці підтримали санкції проти російської державної ядерної компанії "Росатом" за її роль у захопленні Запорізької атомної електростанції, посилаючись на ризик ядерної катастрофи через дії Росії.

Американські законодавці нагадали про роль "ростатому" у захопленні Запорізької АЕС. Комітет Палати представників США з міжнародних відносин підтримав запровадження пакета санкцій щодо російської державної компанії з атомної енергії.

Про це передає УНН із посиланням на Voice of America (VOA).

Комітет Палати представників США з міжнародних відносин підтримав запровадження пакета санкцій щодо російської державної компанії з атомної енергії "Росатом". Це відбулося на спеціальному засіданні, у четвер, 16 травня. Також йшлося про запровадження персональних санкцій щодо будь-якої іноземної особи, яка створює загрозу цілісності або безпеці Запорізької АЕС.

Російська державна компанія "Ростатом" – поганий гравець, який активно допомагає Росії у війні. Його роль у захопленні Запорізької АЕС сама по собі відразу заслуговує негайних санкцій

 – наголосив у процесі засідання конгресмен від демократів Грегорі Мікс.

Політик також підркеслив, що через дії росії станції загрожує ядерна катастрофа:

Сьогодні можливі ризики катастрофічних ядерних викидів на станції через небезпечні дії Росії. А водночас "Росатом" глибоко вплетений у ланцюжки ядерних поставок, не лише наших союзників, а також і наших

– сказав конгресмен-демократ.

Нагадаємо

На окупованій росіянами Запорізькій АЕС немає ліцензованого персоналу для запуску її в роботу, а самодіяльність російських фахівців на станції може призвести до ядерного інциденту, наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

УНН повідомляв, що санкції проти "росатому" все ближчі: підтримка Сенатом США закону про заборону імпорту збагаченого урану з росії є рішучим кроком на шляху до запровадження санкцій проти "росатому", написав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Популярні

Новини по темі

Довгоочікувана GTA 6 отримала дату виходу

 • 122066 переглядiв