u-ssha-konhresmeny-respublikantsi-rozsliduiut-vizyt-zelenskoho-do-pensylvanii

У США конгресмени-республіканці розслідують візит Зеленського до Пенсильванії

 • 49537 переглядiв

У США представники Республіканської партії  ініціювали розслідування візиту українського президента Володимира Зеленського до Пенсильванії, де він відвідав збройовий завод. Про це пише УНН з посиланням на заяву Комітету з нагляду і підзвітності Палати представників.

Деталі

Голова наглядового комітету Джеймс Комер 25 вересня почав розслідування щодо адміністрації Байдена-Гарріс, яка, на думку республіканців, використала кошти платників податків для перевезення президента України до Пенсильванії для "участі у передвиборчій кампанії віцепрезидента 2024 року". 

Комер запросив документи з Білого дому, Міністерства оборони та Міністерства юстиції щодо можливих зловживань Вашингтона державними ресурсами і вимагає надати всі записи та інформацію про візит.

Разом з тим республіканець нагадав, що у 2019 році палата представників, контрольована демократами, оголосила імпічмент президенту Дональду Дж. Трампу за зловживання владою на підставі теорії про те, що він намагався використати іноземного лідера — президента України Володимира Зеленського — для отримання вигоди від своєї президентської кампанії 2020 року.

Доповнення

Як відомо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до США відвідав завод у Пенсільванії, який виробляє артилерійські снаряди для українських військових, та оголосив про плани збільшення виробництва.

Нагадаємо

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що український лідер Володимир Зеленський бажає, аби на майбутніх виборах президента США перемогу здобула кандидатка від Демократичної партії Камала Гаррісю

Популярні

Новини по темі

Російські окупанти обстріляли з танка село на Херсонщині

 • 14633 переглядiв