u-meksytsi-zafiksuvaly-pershu-u-sviti-smert-liudyny-vid-novoho-shtamu-ptashynoho-hrypu-vooz

У Мексиці зафіксували першу у світі смерть людини від нового штаму пташиного грипу - ВООЗ

 • 18466 переглядiв

У Мексиці 59-річний чоловік помер після захворювання пташиним грипом типу (A(H5N2). Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я це перший у світі лабораторно підтверджений випадок зараження людини вірусом грипу типу A.

У Мексиці зафіксували першу смерть людини від після захворювання пташиним грипом типу (A(H5N2). Про це пише УНН з посиланням на заяву ВООЗ.

Деталі 

За даними організації, 59-річний житель штату Мексики був госпіталізований у столиці Мехіко і помер 24 квітня після того, як у нього піднялася температура, спостерігалися задишка, діарея, нудота і загальний дискомфорт.

У МОЗ Мексики зазначили, що у цієї людини була хронічна хвороба нирок і діабет 2 типу.

Це перший лабораторно підтверджений випадок зараження людини вірусом грипу A (H5N2), зареєстрований у всьому світі, і перший випадок зараження вірусом H5 птиці людини, зареєстрований у Мексиці

- йдеться в заяві ВООЗ. 

Кожні 9 хвилин у світі від укусів тварин помирає одна людина - ВООЗ14.05.24, 16:33

Доповнення

Зазначається, що джерело зараження вірусом у цьому випадку наразі невідоме, віруси A(H5N2) були зареєстровані у свійських птахів у Мексиці. Вчені заявили, що цей випадок не пов’язаний зі спалахом пташиного грипу H5N1 у Сполучених Штатах, яким заразилися троє працівників молочних ферм.

Також у ВООЗ заспокоюють, що нині ризик зараження вірусом пташиного грипу для населення є низьким.

Нагадаємо

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреїсус вважає, що світ, як і раніше, не готовий до боротьби з черговою пандемією. 

Популярні

Новини по темі