tsentr-stratkomu-povidomlennia-shcho-sim-krain-nato-proty-zaproshennia-ukrainy-do-aliansu-nepravda

Центр страткому: повідомлення, що "сім країн НАТО проти запрошення України до Альянсу" - неправда

 • 15024 переглядiв

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на коментар речника Президента України Сергія Никифорова назвав неправдою повідомлення у ЗМІ про те, що "сім країн НАТО проти запрошення України до Альянсу", пише УНН.

Деталі

"Сім країн НАТО проти запрошення України до Альянсу". Це – неправда. Брехня: окрім Німеччини та США, проти вступу України до НАТО виступають Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія. Про це пише Politico з посиланням на американських чиновників і функціонерів НАТО. Правда: поширена у ЗМІ інформація не відповідає дійсності, заявив речник президента України Сергій Никифоров, якого цитує "Укрінформ"", - вказали у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Telegram.

"Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації", - вказав речник Президента.

Також Никифоров наголосив, що запрошення – це перший пункт Плану перемоги президента Зеленського і надійний шлях до справедливого і тривалого миру.

Раніше

Politico з посиланням на власні джерела написало, що Німеччина і США - не єдині країни які блокують запрошення для України до вступу в НАТО, і Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія також чинять опір.

Популярні

Новини по темі

72-річний Ліам Нісон заявив, що йде з бойовиків

 • 131081 переглядiв