syly-oborony-chastkovo-vytisnyly-voroha-z-vovchanska-henshtab

Сили оборони частково витіснили ворога з Вовчанська - Генштаб

 • 27322 переглядiв

На Харківському напрямку Збройні сили України частково вибили російських окупантів з міста Вовчанськ. Ьривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях міста.

Станом на 13.30 15 травня на Харківському напрямку Сили оборони частково витіснили окупантів  із населеного пункту Вовчанськ, на околицях міста тривають оборонні дії.  російські війська намагаються атакувати в напрямку Липців. Втім ЗСУ тримають оборону, подекуди проводять контрнаступальні дії. Про це повідомив Генштаб, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, від початку доби противник зосереджує найбільші зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках. 

На Харківському напрямку зафіксовано 3 бойових зіткнення. Противник намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала два удари по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка. 

Сили оборони відбили наступальні дії російських окупантів в районі Вовчанська, частково витіснили ворожі сили із населеного пункту, тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях. Дані щодо втрат противника уточнюються, вказали в Генштабі. 

На Куп’янському напрямку, як повдіомляється, бойові дії відбувалися в районах Стельмахівки, Синьківки, Берестового, Новоєгорівки, Піщаного та М’ясожарівки. Загалом відбито 18 ворожих атак, наші воїни стримують натиск загарбників.

На Сіверському напрямку російські окупанти  проводили штурмові дії на напрямках Миколаївка – Спірне, Берестове – Спірне, Яковлівка – Роздолівка, Соледар – Роздолівка, успіху не мали. Загалом – 6 атак. Ситуація контрольована Силами оборони. 

На Краматорському напрямку кількість спроб росіян штурмувати позиції ЗСУ  збільшилася до 3, бойові зіткнення відбувалися в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. У свою чергу, українські захисники здійснюють заходи з покращення тактичного положення на окремих ділянках.

Харківщина: росіяни вдарили КАБами, у Малій Данилівці та Куп'янську п'ятеро поранених15.05.24, 13:33

На Торецькому напрямку противник завдав два авіаудари в районах Дружби і Північного.

Найбільше ворожих атак наразі, за даними Генштабу, відбувалося на Покровському напрямку. Тут українські воїни стали на заваді 19 штурмовим діям окупантів. Основні зусилля агресор сконцентрував в районі Новоолександрівки, де завдав також авіаудару. 

На Курахівському напрямку наші війська відбили 5 атак загарбників: на напрямках Стара Михайлівка – Красногорівка, Славне – Парасковіївка та Солодке – Водяне. Авіаудар ворога припав на район населеного пункту Антонівка.

На Времівському напрямку бойові зіткнення відбувалися поблизу Костянтинівки та Урожайного.

На Оріхівському напрямку ворог не полишає спроб просунутися в районах Роботиного та Старомайорського, де від початку доби відбулося загалом 15 бойових зіткнень.

Про евакуацію людей з Харкова не йдеться – мер15.05.24, 12:46

На Придніпровському напрямку російські окупанти і надалі намагаються витіснити наші війська з плацдарму на лівобережжі річки Дніпро. Тут, у районі населеного пункту Кринки, відбулося 3 бойові зіткнення.

На інших напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають ворогу відчутних втрат 

- йдеться у заяві Генштабу. 

Популярні

Новини по темі

Ціна біткоїна трохи впала і становить 62 тисячі доларів

 • 19920 переглядiв