sybiha-ne-obhovoriuvav-zhodnykh-terytorialnykh-kompromisiv-u-mzs-sprostuvaly-stattiu-financial-times

Сибіга не обговорював жодних територіальних компромісів: у МЗС спростували статтю Financial Times

 • 11589 переглядiв

На жодній зустрічі глави МЗС України Андрія Сибіги не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Так речник МЗС Георгій Тихий відреагував на неправдиву інформацію в статті Financial Times, передає УНН.

"Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси.

Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима. Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України", - повідомив Тихий.

Він наголосив, що Формула миру - це єдиний реалістичний шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру. Принцип "Нічого про Україну без України" має неухильно дотримуватися. На цьому міністр наголошував усім своїм співрозмовникам.

"Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів", – зазначив речник МЗС.

Сибіга і Сійярто досягли конструктивного діалогу щодо найважливіших тем - МЗС30.09.24, 23:06

Раніше

Financial Times оприлюднив матеріал, де зазначено, що новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга нібито обговорював із західними партнерами можливі компроміси для врегулювання російсько-української війни, проявляючи більш прагматичний підхід порівняно з попередником Дмитром Кулебою.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунав вибух після попередження про ворожий КАБ

 • 11041 переглядiв

Київ пережив найтепліший вересень за 143 роки спостережень

 • 10683 переглядiв

42 млн грн нацкешбеку нарахували українцям за місяць

 • 10433 переглядiв

І Байден, і Трамп дозволять Україні бити вглиб рф - Волкер

 • 10577 переглядiв