ssha-vidklykaiut-zvynuvachennia-proty-assanzha-pislia-vynesennia-yomu-vyroku

США відкликають звинувачення проти Ассанжа після винесення йому вироку

 • 30953 переглядiв

Джуліан Ассанж визнав себе винним за звинуваченням у шпигунстві, і США знімуть з нього всі інші звинувачення після винесення вироку.

США зроблять кроки з негайного скасування звинувачень засновнику сайту Wikileaks Джуліану Ассанжу відразу після винесення вироку судом, заявив прокурор США Метью Маккензі. Про це пише Guardian, передає УНН.

Деталі

Раніше повідомлялося, що засновник Wikileaks Джуліан Ассанж визнав провину у шпигунстві в суді Північних Маріанських островів.

Маккензі заявив, що щойно угоду про визнання провини буде ухвалено і вирок буде винесено, американські прокурори „в той же момент" розпочнуть процедури у східному окрузі Вірджинії, щоб зняти всі інші звинувачення. Незважаючи на різницю в часі, це має дозволити угоді негайно набути чинності

зазначає британська газета Guardian.

Контекст

Ассанжа було звільнено з британської в'язниці вранці 24 червня після того, як домовився з американською прокуратурою про часткове визнання провини. Це зізнання дозволило йому вийти на волю після п'яти років, які журналіст уже провів за ґратами. Акаунт Wikileaks у соціальній мережі X раніше повідомив, що після звільнення Ассанж відлетів до рідної Австралії.

Джуліан Ассанж вийшов із в'язниці25.06.24, 03:19

Популярні

Новини по темі

КНДР, ймовірно, невдало запустила балістичну ракету — Yonhap

 • 24290 переглядiв

Ассанж визнав себе винним у шпигунстві

 • 19374 переглядiв

Визначилася друга пара 1/8 фіналу Євро-2024

 • 16880 переглядiв

Від початку доби відбулося 123 бойові зіткнення – Генштаб

 • 22976 переглядiв