ssha-ta-saudivska-araviia-blyzki-do-uhody-shchodo-oboronnoho-paktu

США та Саудівська Аравія близькі до угоди щодо оборонного пакту

 • 29138 переглядiв

Сполучені Штати та Саудівська Аравія близькі до остаточної двосторонньої оборонної угоди після того, як радник США з національної безпеки досяг значного прогресу в переговорах із Саудівською Аравією на вихідних, повідомив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Кірбі заявив, що обидві сторони "ближчі, ніж будь-коли", щодо двосторонньої угоди, яка зараз "майже остаточна".

Учасники переговорів США та Саудівської Аравії прагнуть завершити роботу над двосторонньою угодою, яка, як очікується, вимагатиме офіційних гарантій США щодо захисту королівства, а також доступу Саудівської Аравії до більш передової американської зброї в обмін на припинення закупівель китайської зброї та обмеження інвестицій Пекіна в країні.

Учасники переговорів обговорювали продаж США винищувачів F-35 та іншої зброї Саудівській Аравії в рамках угоди, сказав американський чиновник.

Потенційний продаж F-35 Саудівській Аравії не був гарантований з низки причин, але його включення в обговорення було важливим.

Доповнення

Будь-яка угода має відповідати давній угоді з Ізраїлем про те, що американська зброя, продана в регіоні, не повинна погіршувати "якісну військову перевагу" Ізраїлю, гарантуючи, що американська зброя, що постачається Ізраїлю, "перевершує за можливостями" зброю, що продається сусідам.

Комітет із закордонних справ Сенату США та Палати представників із закордонних справ, члени яких критикували роль Королівства у загибелі цивільного населення в Ємені, мають право переглядати та блокувати продаж зброї в рамках неофіційного процесу перегляду.

Очікується, що американсько-саудівська угода про безпеку також передбачатиме обмін новими технологіями з Ер-Ріядом, включаючи штучний інтелект.

Коли угода буде укладена, вона стане частиною широкої угоди, представленої прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, щоб вирішити, чи йти на поступки для забезпечення угоди, яка нормалізує відносини з Саудівською Аравією.

Саудівська Аравія збирається придбати більше військових Airbus A33006.02.24, 07:45

Популярні

Новини по темі

Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

 • 114854 переглядiв

Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

 • 109178 переглядiв

США можуть надати Грузії економічну допомогу

 • 35880 переглядiв

У Німеччині від удару блискавки постраждало 10 людей

 • 30799 переглядiв

В Ірані повідомили дату виборів нового президента

 • 25983 переглядiв