sholts-my-zakhyshchatymemo-kozhen-kvadratnyi-diuim-terytorii-nato

Шольц: "Ми захищатимемо кожен квадратний дюйм території НАТО"

 • 18614 переглядiв

НАТО захищатиме кожен квадратний дюйм своєї території, заявив канцлер Німечини. Він розповів, що Альянс зміцнив свій східний кордон через збереження загрози з боку росії.

Нещодавній крок НАТО зі зміцнення східного кордону спрямований на стримування росії, сказав у неділю канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він додав, що москві повинно бути зрозуміло, що Альянс буде готовий захистити себе в разі потреби. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters. 

Виступаючи на Східнонімецькому економічному форумі, Шольц сказав, що Німеччина відіграє провідну роль у забезпеченні присутності НАТО в Прибалтиці на кордоні з росією  вже майже десять років.

"І оскільки загроза з боку росії збережеться, ми та інші союзники вирішили торік спрямувати додаткові підрозділи до країн Балтії і в майбутньому розмістити там цілу бригаду на постійній основі", - сказав Шольц та додав, що ці  зміни "у політиці безпеки необхідні, щоб показати росії: Ми готові захищати кожен квадратний дюйм території НАТО від нападів".

Він сказав, що дипломатія може бути успішною тільки з позиції сили, додавши, що балтійським країнам абсолютно необхідно повністю покластися на союзників по НАТО, які прийдуть на їхній захист у разі нападу росії.

Німеччина підтвердила, що Україна може використовувати поставлену нею зброю для самооборони від атак рф з позицій поблизу кордону31.05.24, 12:29

Популярні

Новини по темі

Шольц: "Ми захищатимемо кожен квадратний дюйм території НАТО"

 • 18614 переглядiв

Експорт українським морським коридором сягнув 50 млн тонн

 • 16314 переглядiв

У Нью-Йорку рибалки витягли з озера сейф зі 100 000 доларів

 • 112480 переглядiв