rozstril-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-v-avdiivtsi-ta-veselomu-rozpochato-rozsliduvannia-ofis-henprokurora

Розстріл українських військовополонених в Авдіївці та Веселому: розпочато розслідування – Офіс Генпрокурора

 • 104856 переглядiв

За фактами розстрілів українських військовополонених в Авдіївці та Веселому розпочато досудове розслідування. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

– йдеться в повідомленні Офісу Генпрокура.

Деталі

За даними слідства, 18 лютого 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у м. Авдіївці.

Зазначається що наші захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію.

Крім того, цього ж дня прокурори виявили відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій сьгодні представник зс рф стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого.

Обличчя російських терактів: Українські медики привезли розстріляну швидку до Великої Британії18.02.24, 03:33

Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї.

– прокоментували в прокуратурі.

Нагадаємо, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином.

Нагадаємо

Вдень 18 лютого у пресслужбі Сухопутних військ ЗС України опублікували відео, як російські окупанти розстріляли двох українських військовополонених в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця".

Крім того на початку цього місяця повідомлялося, що прокуратура розпочала розслідування за фактом вбивства окупантами беззбройних українських військовополонених. росіяни розстріляли одного беззбройного полоненого, а іншого вбили, кинувши гранату в бліндаж.

Популярні

Новини по темі