rosiiany-obstrilialy-liniiu-elektroperedachi-u-khersoni-ale-defitsytu-elektroenerhii-nemaie-minenerho

росіяни обстріляли лінію електропередач у Херсоні, але дефіциту електроенергії немає - Міненерго

 • 55822 переглядiв

Наразі в Україні не фіксується дефіциту електроенергії в енергосистемі попри російські атаки на підстанції на Херсонщині. Про це заявили у Міністерстві енергетики України, пише УНН.

Деталі 

Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. 

- резюмували в Міненерго.

Зазначається, що у короткостроковий ремонт вийшов корпус ТЕС, водночас після ремонту в роботу повернуто блок теплоелектростанції. У резерві 13 генеруючих одиниць ТЕС, які будуть задіяні у разі потреби

Наслідки обстрілів

Уночі обстрілу зазнав Херсон, внаслідок чого відключилась ПЛ-150 кВ. Знеструмлено підстанцію, без світла залишилися близько 9,5 тисячі споживачів. 

- розповіли у відомстві. 

Окрім того, через попередні обстріли та недостатні безпекові умови роботи для енергетиків залишається знеструмленою лінія 330 кВ, яка живила Запорізьку АЕС. Станція - на одній лінії живлення.

Імпорт/Експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 320 МВт*год, також передбачається експорт до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови та Угорщини – до 2440 МВт*год.

Нагадаємо

Минулої доби, 23 лютого, в Україні зафіксовано профіцит електроенергії - надлишки передавалися до Польщі

Популярні

ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

 • 48679 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу

 • 70007 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

 • 28408 переглядiв

Новини по темі