respublikantsi-u-superechtsi-shchodo-audiozapysu-dopytu-prezydenta-baidena-zvynuvachuiut-henprokurora-u-nepovazi-do-konhresu

Республіканці у суперечці щодо аудіозапису допиту президента Байдена звинувачують генпрокурора у "неповазі до Конгресу"

 • 13908 переглядiв

Республіканці Палати представників США звинувачують генерального прокурора Джо Байдена Мерріка Гарленда у неповазі до Конгресу та у відмову співпрацювати в розслідуванні проти президента Джо Байдена. Пише УНН із посиланням на Ассошіейтед Прес.

Деталі

Республіканська більшість у Палаті представників Конгресу США проголосувала за притягнення до суду генерального прокурора США Мерріка Гарленда. Той винен у "неповазі до Конгресу", відмовившись оприлюднити запис допиту президента США Джо Байдена спеціальним слідчим Робертом Гуром щодо "справи з документами".

Довідка

Спеціальний прокурор допитав Байдена в жовтні, щоб розслідувати виявлення секретних урядових документів у його приватних кабінетах. Ця розмова послужила основою для звіту про розслідування, який, зрештою, не знайшов жодних кримінальних звинувачень проти Байдена, але описав президента США як "доброзичливого літнього чоловіка з поганою пам'яттю", що викликало питання про придатність Байдена до президентської посади.

Радник Байдена бачить "значний прогрес" у G7 щодо активів рф для України, сподівається на спільне бачення до зустрічі лідерів13.06.24, 14:08 • [views_23830]

За рекомендацією генпрокурора Гарланда Байден відмовився передати аудіозапис допиту Конгресу. Пан Гарленд мотивував свою відмову надати ці аудіозаписи необхідністю забезпечити співпрацю вищих посадових осіб виконавчої влади в майбутніх подібних розслідуваннях.

Але важливо зазначити, що письмова стенограма допиту Байдена, на відміну від аудіозапису, була передана Палаті представників і оприлюднена.

Світ більше довіряє Байдену, ніж Трампу - дослідження Pew Research Center12.06.24, 10:53 • [views_14658]

Доповнення

Під час виборчої кампанії республіканці намагаються звинуватити демократів, і зокрема Джо Байдена, у неправомірних діях. Іноді це може виглядати як спроба відвернути увагу від численних юридичних проблем Дональда Трампа, кандидата від Республіканської партії на виборах президента США.

Сина Байдена визнали винним у справі про зберігання зброї11.06.24, 20:01 • [views_19799]

Популярні

Новини по темі