ukenru
rada-zibralasya-na-zasidannya-stosovno-voyennogo-stanu

Рада зібралася на засідання стосовно воєнного стану

 • 21284 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Позачергове засідання Верховної Ради України щодо введення воєнного стану в Україні розпочалося, передає кореспондент УНН.

У сесійній залі зареєструвалися 338 народних депутатів.

Зокрема, голова ВР Андрій Парубій сказав, що перед безпосереднім розглядом законопроекту оголосить перерву, як цього вимагає одна з фракцій.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ про введення воєнного стану. Комітет ВР рекомендував схвалити указ про введення воєнного стану.

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

Збройні сили України привели в повну боєготовність.

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Політика