profilnyi-komitet-parlamentu-shveitsarii-skhvalyv-nepriamyi-eksport-zbroi-do-ukrainy

Профільний Комітет парламенту Швейцарії схвалив непрямий експорт зброї до України

 • 63367 переглядiв

Швейцарський парламентський комітет схвалив пропозицію внести зміни до закону і дозволити непрямий експорт зброї в Україну, який наразі заборонений через нейтралітет країни.

Комітет з питань політики безпеки Національної ради Швейцарії, нижньої палати парламенту, підтримав пропозицію, яка дозволить непрямий експорт зброї в Україну. Про це повідомляє Blick, пише УНН.

Деталі

У комітеті запропонували внести зміни до закону, який забороняє реекспорт зброї до України. Для цього там ініціювали внесення відповідного законопроекту на розгляд парламенту.

Під час розгляду у комітеті пропозицію підтримали 10 депутатів. Ще 10 були "проти", а четверо - утрималися. Остаточне рішення ухвалила голова комітету Зайлер Граф,

- повідомляє видання.

Наразі законопроект мають розглянути у Національній раді Швейцарії та Раді кантонів (верхня палата парламенту). Лише за умови підтримки ініціативи депутатами рішення про зброю для України може набути чинності.

Видання зазначає, що Швейцарія є нейтральною країною, що забороняє їй постачати зброю в Україну. Також передачу зброї швейцарського виробництва українським військовим заборонено і для третіх країн.

Данія, Німеччина та Угорщина спільно закуплять системи ППО Skyranger18.06.24, 16:59

Популярні

Новини по темі

Таїланд визнає одностатеві шлюби

 • 18665 переглядiв

В Україні завтра весь день діятимуть графіки відключень

 • 25070 переглядiв

Агентство відновлення тимчасово очолить Роман Комендант

 • 27180 переглядiв