predstavnytstvo-prezydenta-v-ark-vidreahuvalo-na-novi-obshuky-v-okupovanomu-krymu

Представництво президента в АРК відреагувало на нові обшуки в окупованому Криму

 • 20350 переглядiв

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконні обшуки та затримання мусульманських активістів і релігійних діячів російською владою в окупованому Криму та закликало міжнародну спільноту відреагувати на них.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало міжнародне співтовариство засудити переслідування російською владою релігійних діячів мусульманської спільноти у Криму. Про це повідомила пресслужба представництва, пише УНН.

Представництво засуджує незаконні обшуки та затримання активістів, і вимагає негайного припинення переслідування релігійних діячів мусульманської спільноти. Закликаємо міжнародне товариство відреагувати та засудити системні переслідування мусульман в окупованому Криму. Окупантам не місце на українському півострові — лише деокупація Криму зможе зупинити порушення прав людини та переслідування наших громадян,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що 5 березня на світанку в окупованому Бахчисараї та Джанкойському районі окупанти провели незаконні обшуки в будинках кримських татар.

В Бахчисараї працівники окупаційних силових структур вдерлись до будинків активістів Кримської Солідарності: Рустема Османова, Азіза Азізова, Мемета Люманова, Мустафи Абдурманова; в Джанкойському районі до будинків релігійних діячів: колишнього імама Ремзі Куртнезірова, імама Ваіта Мустафаєва, Алі Мамутова, Арсена Кашки, Енвера Халілаєва, Нарімана Аметова.

російська делегація не прийшла на засідання Міжнародного суду ООН за позовом України - Чубаров31.01.24, 17:17

Популярні

Новини по темі