pislia-dvokh-misiatsiv-perervy-indiia-vidnovyla-zakupivli-rosiiskoi-nafty

Після двох місяців перерви: Індія відновила закупівлі російської нафти - Reuters

 • 24163 переглядiв

Індія відновила імпорт нафти з росії, придбавши партію нафти "Сокіл" через трейдера і, ймовірно, заплативши в дирхамах ОАЕ.

Індія, яка два місяці тому призупинила закупівлі російської нафти, знову почала імпортувати нафту з рф. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

За інформацією джерел видання, індійська компанія Hindustan Petroleum Corp (HPCL.NS) купила нафту "Сокіл" у трейдера. Країна найімовірніше заплатить за нафту в дирхамах ОАЕ.

Під санкції США потрапили компанії з ОАЕ та Ліберії, які перевозили російську нафту 01.12.23, 21:52

Попередньо судно Seagull, що перевозило близько 95 000 тонн російської нафти, розвантажилося в індійському порту Мумбаї на заході країни 13 лютого

Також цього місця нафту "Сокіл" закупила приватна індійська нафтопереробна компанія Nayara Energy.

Доповнення 

У виданні кажуть, що росія погодилась на  продажу нафти "Сокіл" через торгові фірми, щоб скоротити надлишок плаваючих запасів у Тихому океані. Це допоможе рф отримати стабільні платежі.

Зазначається, що експортом нафти "Сокіл" займається ТОВ "Сахалін-1", дочірнє підприємство російського нафтового гіганта "роснєфть", яке також є продавцем сорту.

Нагадаємо

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції щодо імпорту російської нафти та алмазів, а також трьох компаній з ОАЕ та Ліберії за порушення цінових обмежень на російську нафту.

Популярні

Новини по темі