pererakhuvaly-biudzhetni-koshty-korystuiuchys-nepravdyvoiu-otsinkoiu-zemli-na-dnipropetrovshchyni-zasudzheno-ekskerivnyka-rda-ta-spilnykiv

Перерахували бюджетні кошти, користуючись неправдивою оцінкою землі: на Дніпропетровщині засуджено екскерівника РДА та спільників

 • 8655 переглядiв

Голова Нікопольської РДА та його спільники отримали 7 років через участь у схемі розтрати бюджетних коштів. Пише УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Деталі

Вищий антикорупційний суд визнав винними колишнього виконувача обов’язків голови Нікопольської РДА та двох його спільників у розтраті та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Доведено, що у 2019 році посадовець, діючи у складі організованої групи разом з приватним підприємцем та інженером, розробив злочинну схему розтрати бюджетних коштів. Засуджений уклав з підприємцем ряд договорів щодо надання послуг з грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на загальну суму понад 4 млн грн. Він підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а роботи не були виконані. На підставі цього на рахунок підрядників було перераховано кошти.

Наразі екскерівника РДА та двох його спільників засуджено до 7 років ув'язнення.

Але під час судового розгляду підсудні заперечували свою вину. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Нагадаємо

На Київщині інженера-землевпорядника обвинувачують у шахрайстві з землею на мільйон гривень.

Підприємця на Сумщині засуджено до 10 років за розкрадання 1,5 млн грн.

Популярні

Новини по темі

Ранковий вибух був за межами Миколаєва - мер

 • 11148 переглядiв