ostanni-ultymatumy-putina-ne-vyklykaly-apetytu-na-samiti-myru-kuleba

Останні ультиматуми путіна не викликали апетиту на саміті миру – Кулеба

 • 26805 переглядiв

Останні заяви російського диктатора володимира путіна, зроблені ним напередодні Глобального саміту миру в Швейцарії, не викликали серйозної реакції з боку учасників заходу. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

Мова йде про ультиматуми озвучені путіним 14 червня і які нібито мають привести до завершення війни. Вимоги путіна полягають у тому, що для завершення бойових дій Україна повинна "вивести свої війська" з територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у межах адміністративних кордонів. Він також зажадав від України відмовитися від вступу в НАТО.

"Останній ультиматум путі ніякого апетиту на саміті не викликав, тому що всі розуміють, що це було зроблено з однією простою метою – створити таку собі піар-хвилю напередодні саміту. Вони розуміли, розвідка у них працює непогано і розвідка доповіла, що саміт буде великим, успішним і треба чимось перебивати і використали політичну "ядерну зброю" в особі путіна – довелося йому особисто намагатися збити наш саміт. Йому це не вдалося – серйозного ставлення до його пропозицій немає. Тому що, знову ж таки, дві фундаментальні помилки: мова ультиматумів і друга – що це за вимога щоб суверенна країна залишила власну суверенну територію?", - заявив Кулеба, відповідаючи на питання про те, як були сприйняті заяви російського диктатора учасниками саміту.

Кулеба також наголосив, що в основі Глобального саміту лежить українська формула миру і якісь альтернативні плани та пропозиції не розглядалися.

"Образливі для здорового глузду": в ОП відреагували на заяви путіна щодо мирних переговорів14.06.24, 23:50

Популярні

Новини по темі