nimechchyna-vidpravyla-do-chervonoho-moria-frehat-hessen-dlia-uchasti-viiskovii-misii-yes

Німеччина відправила до Червоного моря фрегат "Гессен" для участі військовій місії ЄС

 • 23595 переглядiв

Німецький фрегат "Гессен" був відправлений до Червоного моря для участі в майбутній військово-морській місії ЄС із захисту торгових суден від нападів хуситів в Ємені.

Німеччина відправила фрегат "Гессен" до Червоного моря для участі у військово-морській місії Євросоюзу із захисту торгових суден. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.  

Деталі 

Зазначається, що фрегат "Гессен" вийшов з північноморського порту Вільгельмсхафен до Червоного моря, але його участь у місії ЄС все ще залежить від мандату Євросоюзу та схвалення Бундестагу, яке очікується наприкінці лютого.

Ми очікуємо весь спектр прямих і непрямих атак, починаючи від балістичних ракет широкого радіусу дії... і закінчуючи безпілотниками і дистанційно керованими човнами в режимі камікадзе

- заявив командувач ВМС Німеччини віцеадмірал Ян Крістіан Каак.

Він підкреслив, що вільні морські торговельні шляхи є основою промисловості Німеччини, і поточна ситуація в Червоному морі вже спричинила зменшення постачання та змусила деякі компанії зупинити своє виробництво.

Судновласники у Нідерландах просять в Міноборони дозволу на охорону у Червоному морі07.02.24, 03:00

Доповнення 

Зазначається, що "Гессен" буде одним зі щонайменше трьох фрегатів або есмінців, які, згідно з так званою концепцією кризового менеджменту Європейської служби зовнішніх дій, потрібні для розгортання у мінімальній кількості. 

Корабель ВМС Німеччини має радіолокаційну розвідку, здатну одночасно виявляти 1000 цілей, зенітні ракети та ударні вертольоти. 

Нагадаємо

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС планує розпочати в найближчі три тижні військово-морську місію в Червоному морі, щоб допомогти захистити вантажні судна від нападів хуситів в Ємені. 

Популярні

Новини по темі