niderlandy-proponuiut-u-spivpratsi-zibraty-systemu-ppo-patriot-ta-peredaty-yii-ukraini

Нідерланди пропонують у співпраці зібрати систему ППО Patriot та передати її Україні

 • 20363 переглядiв

Нідерланди пропонують іншим країнам-партнерам приєднатися , щоб зібрати і передати Україні щонайменш один комплекс ППО Patriot в найближчій перспективі.

Нідерланди хочуть приєднатися до інших країн у збірці системи протиповітряної оборони Patriot, щоб передати її Україні. Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів, передає УНН.

Деталі

Нідерланди можуть приєднатися до інших країн у збірці системи протиповітряної оборони Patriot, щоб передати її в Україну. В самих Нідерландах вже готові "основні компоненти" цієї системи.

Міністр оборони Кайса Оллонгрен, яка йде у відставку, закликає інші країни взяти участь, пише її міністерство.

"З нашою пропозицією та якщо інші потенційні країни-партнери зможуть постачати частини та боєприпаси, ми можемо надати Україні принаймні одну повну систему в короткостроковій перспективі", - заявила посадовиця.

Довідка

Система Patriot - одна з найнадійніших систем протиракетної оборони, складається з комплексу радарів, командно-контрольних пунктів та низки ракет-перехоплювачів. Система може вражати цілі з неба за десятки кілометрів. У 1982-го ЗРК Patriot було прийнято на озброєння армії США. На сьогодні Patriot відіграє важливу роль у захисті України від російських повітряних ударів.

Нагадаємо

Сполучені Штати розглядають можливість відправити в Україну ще одну батарею ППО "Патріот" разом з радарами, щоб посилити її протиповітряну оборону від посилених російських атак.

Україні потрібні хоча б сім додаткових систем ППО Patriot - Зеленський27.05.24, 16:28

Популярні

Новини по темі

Ціна біткоїна впала більш ніж на 3%

 • 19608 переглядiв