natspolitsiia-hotuie-novi-standarty-perevirky-kerivnykiv-pravookhoronnykh-orhaniv-klymenko

Нацполіція готує нові стандарти перевірки керівників правоохоронних органів: Клименко

 • 31775 переглядiв

Національна поліція готує нові стандарти перевірки керівників правоохоронних органів на поліграфі. За новими стандартами керівники українських правоохоронних органів будуть проходити перевірку на поліграфі

У Нацполіції готують нові стандарти для перевірки правоохоронців. Зокрема, перевірятимуть очільників правоохоронних органів й на поліграфі. Про це Ігор Клименко заявив в інтервʼю "Мосейчук+", передає УНН.

На сьогоднішній день ми можемо чітко констатувати, що всі керівники:  від керівника Нацполіції, керівників нацполіції, заступники департаментів, керівників регіональних підрозділів поліції вони будуть ретельно перевірятись. І на поліграфі (зокрема -ред.). Ми зараз розробляємо нову рамку цих перевірок. З іншого боку ми просимо, щоб нам повідомляли. Адже дуже легко помилитись.

– заявив Клименко.

Деталі

Міністр зауважив, що дуже важко перевірити наявність російського паспорту, адже офіційна база нині закрита. Клименко застерігається, що до поліції можуть бути питання. Адже нині є методи для перевірки російського громадянства, але вони приховані й нелегальні, і це потенційно може дискредитувати поліцейських.

Міністр внутрішніх справ також зазначив, що українські правоохоронці, які залишились на окупованих росією українських територіях, й пішли на співпрацю з ворогом, нестимуть відповідальність. Клименко закликав ї зрадників-експоліцейських зробити відповідні висновки.

І вони (зрадники) мають пам’ятати і боятися весь час. Коли ми повернемо ці території, ми дійдемо до них. Вони мають жити в страху. Я хочу, щоб вони жили в страху — ті люди, які зрадили присязі і які зрадили країні. 

—  наголосив очільник МВС.

Ігор Климко поточив, що відповідальність перед законом нестимуть всі, хто залишився 2014 року в Криму, хто того ж року залишився на територіях окупованих Донецької і Луганської областей і тих, хто залишився після 24 лютого 2022 року на територіях, що згодом були окуповані російськими військами.

Популярні

Новини по темі

армія рф обстріляла Сумщину: загинув 68-річний чоловік

 • 31651 переглядiв