my-priamuiemo-do-duzhe-vazhkoi-zymy-baiden-u-berlini-zaklykav-ne-poslabliuvaty-pidtrymku-ukrainy

"Ми прямуємо до дуже важкої зими": Байден у Берліні закликав не послаблювати підтримку України

 • 12671 переглядiв

Президент США Джо Байден під час свого візиту до Німеччини в п'ятницю, 18 жовтня, закликав союзників по НАТО продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією, повідомляє УНН із посиланням на AFP. 

Байден заявив, що західні союзники повинні "продовжувати нашу підтримку... до тих пір, поки Україна не здобуде справедливий і стійкий мир".

"Ми прямуємо до дуже важкої зими. Ми не можемо опустити руки", - заявив Байден.

Під час свого одноденного візиту Байден зустрівся з канцлером Олафом Шольцем, після чого президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великої Британії Кейр Стармер прибули до канцелярії для чотиристоронніх переговорів.

Доповнення

16 жовтня Президент США Джо Байден провів розмову з Володимиром Зеленським і анонсував новий пакет безпекової допомоги Україні на 425 млн доларів. Пакет включає засоби ППО, боєприпаси та бронетехніку.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України, зазначивши, що не знає, якою буде пропозиція до України після виборів в США, але існує три варіанти шляхів вперед, зокрема підтримка союзників, які побоюються певних ризиків. 

Популярні

Новини по темі

Де в світі найдешевший та найдорожчій бензин: інфографіка

 • 92521 переглядiв

Заступниця держсекретаря США прибула до Києва: що відомо

 • 12687 переглядiв

Глава НАТО оголосив про "значну" військову допомогу Україні

 • 11432 переглядiв

Ухилянт Шабунін займеться реформуванням ДБР - ЗМІ

 • 14230 переглядiв

Україна повернула 501 полеглого воїна

 • 16153 переглядiв