ukenru
mizhnarodni-perevezennya-podorozhchayut-cherez-voyenniy-stan

Міжнародні перевезення подорожчають через воєнний стан

 • 11084 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Через введення воєнного стану для операторів ринку міжнародних перевезень зросте ціна фрахту, а також збільшаться страхові ризики. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк на сторінці у Facebook, передає УНН.

“По темі, яка всіх хвилює. Ми проаналізували можливі ризики, які несе для аграрної галузі ескалація конфлікту в Азовському морі та зумовлений нею режим ВС в 10 областях. Серед ризиків — зростання ціни фрахту. Можливе, але в незначному обсязі, і точно не в короткостроковій перспективі, оскільки судна фрахтуються із великим часовим лагом. Сподіваймося, що через місяць фактор воєнного стану уже не буде актуальним”, — написав Мартинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вантажообіг у морських портах України скоротився

Крім того, воєнний стан позначиться на страховій стороні ринку фрахту.

"Зростання страхових премій. Аргументи ті самі, що й пунктом вище. Страхові компанії найімовірніше закладуть додаткові ризики при страхуванні операцій в портах Азовського моря", - зазначив Мартинюк.

Нагадаємо, воєнний стан збільшить ризики для аграрних експортерів. Також надзвичайний режим матиме наслідки для рибної промисловості. Ризики від ескалація конфлікту в Азовському морі, яке забезпечує найбільшу частину вилову, поки що не прораховуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжує зростати від'ємне торговельне сальдо

Нагадаємо, воєнний стан починає діяти із 14:00 26 листопада на 30 діб до 14:00 26 грудня 2018 року.

Українські Національні Новини

Економіка