instruktsiia-z-doinnia-napivmertvoi-korovy-shcho-dumaiut-sotsmerezhi-pro-klub-biloho-biznesu-hetmantseva

Інструкція з доїння напівмертвої корови: що думають соцмережі про "клуб білого бізнесу" Гетманцева

 • 77157 переглядiв

Законопроект про "клуб білого бізнесу" Данила Гетманцева, голови податкового комітету Верховної Ради, був розкритикований як інструкція з доїння бізнесу, який не входить до привілейованого "білого списку", що створює сприятливе середовище для корупції та дискримінації тих, хто не є його членами.

Законопроєкт голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева про "клуб білого бізнесу" - інструкція з доїння напівмертвої корови, а сам парламентар – катастрофа для української економіки. Саме так відреагували соцмережі на ухвалення в першому читанні цього проєкту закону, пише УНН.

"У першому читанні прийнято законопроєкт про "клуб білого бізнесу". Чудова назва, дуже двозначна. Звучить ніби як всі хто в клуб не входять – то чорний, тіньовий, поганий бізнес. А по факту це про щось типу расизму в світі, де колір шкіри можна купити за бабло. Купив – білий, не купив - чорний. Купив – проходиш у клуб "тільки для білих", не купив – лови прильотік", - написав лідер руху "Демократична Сокира" Юрій Гудименко на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що законопроєкт передбачає фактично створення списку хорошого, правильного бізнесу. Список створює чесна непідкупна податкова за критеріями, які вона сама встановлює. Кожен квартал список перевіряється чесною, непідкупною податковою, і бізнес може бути виключено з клубу, тобто зі списку.

Членство в "клубі-списку" матиме великі переваги. Головна полягає не в тому, що ваш бізнес не чіпатимуть, а в тому, що його чіпатимуть з пошаною, попередженнями про майбутні перевірки з встановленням точної дати і консультаціями протягом 5 днів.

"Як ви розумієте, якщо чесна і непідкупна податкова сама вирішує, який бізнес в білому списку, а який не пройшов фейс-контроль, ще і оновлює списки раз на квартал, то сигнал, який отримує весь бізнес в країні, максимально чіткий:

МИ БУДЕМО ПО МАКСИМУМУ ДОЇТИ ТИХ, ХТО НЕ В СПИСКУ

В СПИСОК ПОТРАПЛЯЮТЬ ЗА ЧЕМОДАН

ЧЕМОДАН ПРИНОСИТИ РАЗ НА КВАРТАЛ

ЧЕМОДАН МИ ТЕЖ ЗАЛИШИМО СОБІ, КУПИТЕ НОВИЙ", - написав Гудименко.

Він нагадав, що ініціатором законопроєкту став голова податкового комітету Ради Данило Гетьманцев, "про якого кожен більш-менш крупний підприємець в країні знає, що він фактично контролює податкову".

"Клуб проклятих" або які ризики несе в собі законопроєкт Гетманцева про "клуб білого бізнесу"12.04.24, 09:00

На думку Гудименка, Гетманцев цим законопроєктом хоче зробити пас самому собі.

"Я гадки не маю, чи читали взагалі депутати цю інструкцію по доїнню напівмертвої корови, але знаю точно, що підприємці в абсолютному а@@ї. Гетманцева знають всі і ненавидять всі. Цей законопроєкт це розплідник корупції в чистому вигляді", - підкреслив Гудименко.

Користувачі соцмережі підтримали допис Гудименка. У коментарях юзери зазначили, зокрема, що "Гетьманцев це є катастрофа Української економіки", "Гетманцев - це Зеленський. Його креатура і його необмежена підтримка", "Третя податкова перевірка за місяць. Під, абсолютно, надуманими приводами. Бухгалтер вирішила звільнятись", "Схоже на спосіб поставити бізнес на абонемент. Гроші наперед".

Користувачі також запропонували створити золотий і платиновий клуби, для того щоб ще більше розширити привілеї тих, хто туди увійде.

"Вважаю, що це неправильний підхід. Крім "білого списку компаній" треба ще зробити "золотий список". А якщо в тебе платина, то можеш навіть післати на@р детективів НАБУ чи БЕБ. Ото буде правильно", - написав в Facebook Serg Marco (Олександр Карплюк).

Нагадаємо

Верховна Рада в середу ухвалила в першому читанні проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства" більше відомий як законопроєкт про "клуб білого бізнесу". За словами Гетманцева, ухвалення його ініціативи в цілому дозволить знизити податковий тиск на підприємців.

Раніше "клуб білого бізнесу" розкритикував також бізнес-омбудсмен Роман Ващук. Він переконаний, що такий закон створить резервацію  для еліти замість того, щоб вирівняти умови для всього бізнесу. Аналітики Спілки українських підприємців у своїх висновках також вказали на те, що законопроєкт Гетманцева містить містить дискримінаційні положення та корупційні ризики.

Популярні

Новини по темі