ukenru
gensek-nato-vidreaguvav-na-zayavu-rosiyi-pro-vidvedennya-viysk-vid-ukrayini-mi-pilno-stezhitimemo

Генсек НАТО відреагував на заяву Росії про відведення військ від України: ми пильно стежитимемо

 • 19460 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. У НАТО вітають зниження напруженості між Росією та Україною, однак і надалі пильно стежитимуть за ситуацією і розвитком подій. Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу у вівторок, 27 квітня, в Брюсселі, коментуючи оголошення РФ про відведення військ від України, передає УНН.

Цитата:

"Ми побачили зниження напруженості і, звичайно, вітаємо це. Водночас ми будемо дуже пильно стежити за ситуацією і розвитком подій. І ми очікуємо, що Росія припинить всіляке нарощування військової міці в і навколо України, і ми також очікуємо, що Росія... буде брати участь в політичному процесі, тому що тільки шляхом переговорів і політичного процесу ми можемо знайти стале політичне рішення", - зазначив Генсек НАТО.

Деталі

Столтенберг зазначив при цьому, що союзники НАТО підтверджують повну політичну та практичну підтримку України.

"Союзники НАТО продовжать допомагати Україні втілювати реформи, модернізувати її оборонні та безпекові інституції", - сказав Генсек альянсу.

Контекст

Україна наприкінці березня вказала на посилення російського військового контингенту уздовж кордону з Україною. Такі дії РФ викликали занепокоєння Заходу і НАТО. За даними керівництва ЄС та України, Росія розмістила біля кордонів України і в окупованому Криму понад 100 тисяч військовослужбовців. Російський міністр оборони Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців в цих областях “контрольними перевірками”. Москва 22 квітня оголосила про відведення військ. Президент України Володимир Зеленський після цього вказав, що Україна завжди пильна, проте вітає будь-які кроки щодо зменшення військової присутності та деескалації ситуації на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика