eksochilnyka-rozvidky-obraly-novym-premierom-niderlandiv-zelenskyi-vidreahuvav

Ексочільника розвідки обрали новим прем’єром Нідерландів: Зеленський відреагував

 • 15418 переглядiв

Колишнього генерального директора Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів Діка Шуфа призначили на посаду прем'єр-міністра країни. На обрання Шуфа вже відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що сподівається на подальшу активну співпрацю у зміцненні українсько-нідерландського партнерства, передає УНН.

Вітаю Діка Шуфа з призначенням на посаду прем'єр-міністра Нідерландів. Високо ціную лідерство Нідерландів у наданні оборонної та інших видів допомоги, консолідації міжнародної підтримки України та зусиль із забезпечення всебічної відповідальності за російські злочини

- написав Зеленський у соцмережі X.

Голова держави вказав, що сподівається на подальшу активну співпрацю у зміцненні українсько-нідерландського партнерства та відновленні справедливого миру й безпеки в усій нашій Європі.

Нагадаємо

Союзники по НАТО обрали прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте наступним Генеральним секретарем НАТО.

Довідково

Шуф до цього був є високопосадовцем у міністерстві юстиції Нідерландів, також протягом багатьох років очолював розвідувальне агентство AIVD та антитерористичне агентство NCTV. На початку 2000-х років він очолював імміграційну службу Нідерландів.

Популярні

Новини по темі

У Варшаві відкрили літній табір для українських дітей

 • 27556 переглядiв

П'ятеро херсонців поранені внаслідок ворожих обстрілів

 • 22688 переглядiв