efektyvnist-roboty-ukrainskykh-aes-upershe-v-istorii-dosiahla-100percent-minenerho

Ефективність роботи українських АЕС уперше в історії досягла 100% - Міненерго

 • 32324 переглядiв

Українські атомні електростанції досягли рекордного 100% коефіцієнту використання потужності під час опалювального сезону.

Україна досягнула рекордного 100%-го коефіцієнта з використання встановленої потужності (КВВП) енергоблоків АЕС протягом опалювального сезону. Про це повідомляє Міністерство енергетики України, пише УНН

Деталі 

Зазначається, що цей показник відображає, скільки часу протягом холодів блоки працювали безупинно, виробляючи електроенергію.

Підготовка до запуску енергоблоку №3 Хмельницької АЕС майже завершена - Енергоатом16.02.24, 21:35

Вперше в історії вітчизняної атомної енергетики вдалось досягнути 100%-го коефіцієнта використання встановленої потужності. Блоки працюють на максимумі весь осінньо-зимовий період

- заявили в Міненерго. 

Доповнення

У відомстві пояснили, що такого результату вдалось досягти завдяки перегляду "Енергоатомом" підходу до планово-попереджувальних ремонтів, змістивши акцент на максимальну роботу енергоблоків саме в осінньо-зимовий період

Відсотки використання енергоблоків зростали протягом останніх років: з 64,7% у 2020-2021 роках до 100% у 2023-2024 роках.

Нагадаємо

Починаючи з 2023 року, "Енергоатом" активно збільшує виробництво електроенергії на атомних електростанціях на підконтрольній Україні території.

В компанії кажуть, що за підсумком перших місяців цього року можуть перевиконати план з виробництва електроенергії за цей рік. 

Галущенко повідомив, коли Україна планує почати будівництво великих блоків для АЕС21.01.24, 18:42

Популярні

Новини по темі