duda-zaproponuvav-orhanizuvaty-pid-chas-holovuvannia-polshchi-v-yes-samity-zi-ssha-ta-ukrainoiu

Дуда запропонував організувати під час головування Польщі в ЄС саміти зі США та Україною

 • 19047 переглядiв

Президент Анджей Дуда пропонує організувати два саміти - зі США та Україною - під час головування Польщі в ЄС у 2025 році, щоб підкреслити важливість відновлення України та її вступу до ЄС.

Президент Анджей Дуда запропонував організувати два саміти - зі США та Україною - під час головування Польщі в Європейському Союзі. Про це повідомляє "Польське радіо", пише УНН.

Я вважаю, що ми повинні організувати у Польщі два європейські саміти саме для того, щоб підкреслити важливість цих найважливіших елементів розвитку Європи для майбутнього,

- заявив Дуда.

Деталі

Він також додав, що перший саміт ЄС-Сполучені Штати та другий саміт Європейський Союз-Україна, зосереджені на питаннях відбудови України та вступу України до Європейського Союзу.

Згідно з графіком, Польща знову головуватиме в ЄС у першій половині 2025 року. Як і вперше, так зване тріо головуючих держав буде сформовано разом з Данією та Кіпром.

Нагадаємо

За два роки після повномасштабного вторгнення росії Польща надала Україні 44 пакети військової допомоги на загальну суму майже 9 мільярдів доларів.

Популярні

Новини по темі

Бойовий виліт F-16 не відбудеться в перший же день - Євлаш

 • 15790 переглядiв

У Харкові пролунали два вибухи - ЗМІ

 • 21882 переглядiв