dipfeik-tsentr-protydii-dezinformatsii-sprostuvav-video-vid-nibyto-biitsiv-tro-yaki-zaklykaiut-do-perevorotu

російський діпфейк: Центр протидії дезінформації спростував відео від нібито бійців ТРО, які закликають до перевороту

 • 31477 переглядiв

За допомогою технології діпфейк росіяни створили фейкове звернення від нібито бійців Сил оборони, які закликають до повалення конституційного ладу в Україні. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації., пише УНН.

Деталі 

В мережі Тік-Ток з'явилось відео з нібито військовими 153 батальйону ТрО із закликами до повалення Конституційного ладу в державі. 

Насправді це відео створене за допомогою технології діпфейк, а особи з відео ніколи не мали і не мають стосунку до 153 батальйону ТрО

- заявили в Центрі протидії дезінформації.

Окрім того, цю інформацію підвередили і в 117 окремій бригаді територіальної оборони. Військові наголошують, що люди на цьому відео ніколи не мали і не мають стосунку до 153 батальйону ТрО

Нікопольська РВА спростувала фейк про нібито підкоп росіян під висохлим Каховським водосховищем08.02.24, 18:46

У ЦПД підкреслюють, що поширюючи такі фейки, ворожа пропаганда намагається дискредитувати українських військових і деморалізувати українське суспільство.

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації спростував повідомлення про відставку секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, назвавши фейком інформацію, поширену в телеграм-каналах.

Популярні

Новини по темі