demokraty-z-palaty-predstavnykiv-proponuiut-pentahonu-hotuvaty-bilshe-ukrainskykh-pilotiv-f-16

Демократи з Палати представників пропонують Пентагону готувати більше українських пілотів F-16

 • 65926 переглядiв

Демократи в Палаті представників закликають Пентагон розширити підготовку більшої кількості українських пілотів на винищувачах F-16, щоб максимізувати їхню стратегічну перевагу в триваючому конфлікті з Росією.

Група демократів Палати представників закликає Пентагон розширити навчання українських пілотів на винищувачах F-16.  Про це повідомляє Politico, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що американські законодавці на чолі з конгресменом Адамом Шиффом (Каліфорнія) підтримують прохання України про підготовку цього року ще 10 пілотів F-16. Вони звернулись до міністра оборони Ллойда Остіна в з проханням здійснити це.

Законодавців у своєму листі, який отримав POLITICO, підкреслили, що запит надійшов у критичний момент поточного конфлікту України з Росією, де розміщення літаків F-16 потенційно може суттєво вплинути на результат війни.

Демократи зауважили, що до кінця року Україна матиме більше літаків F-16, ніж кваліфікованих пілотів для їх управління, і ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні.

Доповнення

Видання нагадало, що минулого року президент Джо Байден схвалив передачу Україні літаків з Норвегії, Бельгії, Данії та Нідерландів, але підготовка пілотів зіткнулася з логістичними проблемами.

Україна заявляла, що в неї є 30 пілотів, які мають право розпочати навчання в США негайно, і що адміністрація Байдена поінформувала Україну, що їй не вистачає навчальних місць у своїй програмі, що базується в Арізоні, щоб прийняти понад 12 пілотів одночасно.

Україна та Данія обговорили коаліцію спроможностей, йшлося про літаки F16 та фінансування оборонпрому24.06.24, 18:25

Популярні

Новини по темі