blyzko-190-tys-zhinok-onovyly-dani-cherez-rezerv-skilky-hromadian-zabronovani

Близько 190 тис. жінок оновили дані через "Резерв+": скільки громадян заброньовані

 • 22089 переглядiв

Через застосунок "Резерв+" облікові дані оновило близько 190 тис. жінок. Також серед тих, хто оновив дані 164 тис. - це заброньовані.

Через застосунок "Резерв+" облікові дані оновило близько 190 тис. жінок. Також серед тих, хто оновив дані 164 тис. - це заброньовані, понад 153 тис. - призовники та понад 90 тис. мають відстрочку. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Наразі оновили через "Резерв+" 1 млн 371 тис. українців, військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Серед людей які мешкають за кордоном – це понад 18 тис. оновили свої дані. Якщо говорити про жінок, то це близько 190 тис.,

- розповів Лазуткін.

Деталі

За його словами, серед тих хто оновив дані 164 тис. - це заброньовані, понад 153 тис. - призовники, понад 90 тис. мають відстрочку.

На запитання кому з українців, які перебувають за кордоном потрібно повернутися до України, щоб особисто прийти до ТЦК, Лазуткін відповів: "Передусім тим хто застосунок "Резерв+" звантажив, але там статус у розшуку з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад знялася з обліку в одному місці, в іншому не стала, або не стала взагалі, виїхала коли ще не було 17 років, а зараз вже прийшов час тощо. Там є ціла низка причин, але попередньо треба зв’язатися з ТЦК та СП".

Він зазначив, що юнаки, яким виповнилося 17 років мають стати на військовий облік. Ця вимога стосується і тих хто знаходиться за кордоном. Стати на облік потрібно в ТЦК та СП.

Військовозобов'язані можуть отримувати повістки на роботі — Міноборони20.05.24, 07:03

Доповнення

Українці, яких зняли з військового обліку у зв’язку з виїздом за кордон на строк більш як 3 місяці, зобов’язані особисто прибути до ТЦК до 16 червня для постановки на облік.

Популярні

Новини по темі

Нацбанк оштрафував Ощадбанк на 170 тисяч гривень

 • 21337 переглядiв

Курс валют на 4 червня: долар незначно впав

 • 22144 переглядiв

В Одесі прогримів вибух на тлі повітряної тривоги

 • 24363 переглядiв

Ціни на нафту впали до 4-місячного мінімуму

 • 20822 переглядiв