Зеленський привітав Рютте із затвердженням на посаді Генсека НАТО і очікує продовження спільної роботи

Зеленський привітав Рютте із затвердженням на посаді Генсека НАТО і очікує продовження спільної роботи

Київ  •  УНН

26 червня 2024, 10:19  •  21705 перегляди

Read in English

Президент Володимир Зеленський привітав Марка Рютте з призначенням на посаду наступного Генерального секретаря НАТО і висловив сподівання на продовження спільної роботи з ним для забезпечення захисту і свободи в євроатлантичному співтоваристві.

Президент України Володимир Зеленський привітав Марка Рютте з рішенням союзників призначити його наступним Генеральним секретарем НАТО і вказав, що Київ розраховує на продовження спільної роботи після того, як Рютте офіційно обійме посаду, пише УНН.

Деталі

"Вітаю Марка Рютте з рішенням союзників призначити його наступним Генеральним секретарем НАТО. Коли в жовтні пан Рютте перебере цю посаду від Єнса Столтенберга, ми розраховуємо на продовження нашої спільної роботи із забезпечення захисту людей і свободи в усій нашій євроатлантичній спільноті", - зазначив Зеленський у X.

Президент вказав, що знає Марка Рютте "як принципового та сильного лідера, який протягом останніх років неодноразово демонстрував свою рішучість і далекоглядність".

"Користуючись нагодою, я також хочу подякувати пану Столтенбергу за значний внесок у зміцнення НАТО протягом попередніх десяти років його перебування на посаді, а також за непохитну підтримку боротьби України за свободу", - вказав Зеленський.

Прем'єра Нідерландів Рютте призначили наступним Генсеком НАТО26 червня 2024, 08:31 • 16616 переглядiв