Зеленський прибув до Хорватії для участі у саміті "Україна – Південно-Східна Європа": про що говоритимуть

Зеленський прибув до Хорватії для участі у саміті "Україна – Південно-Східна Європа": про що говоритимуть

Київ  •  УНН

9 жовтня 2024, 09:40  •  10175 перегляди

Read in English

Президент України Зеленський прибув до Хорватії для зустрічі з прем'єр-міністром Пленковичем та участі у саміті "Україна – Південно-Східна Європа". Обговорюватимуться оборонна співпраця, реабілітація воїнів та міжнародні зусилля для миру.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 9 жовтня, прибув до Хорватії. Там він  зустрінеться з премʼєр-міністром країни Андреєм Пленковичем та візьме участь у третьому саміті "Україна – Південно-Східна Європа", повідомив голова держави у Telegram, передає УНН.

Прибув до Хорватії для зустрічі з Премʼєр-міністром Андреєм Пленковичем, представниками інших країн регіону та участі у вже третьому саміті "Україна – Південно-Східна Європа"

- написав Зеленський. 

За словами Зеленського, із премʼєр-міністром Пленковичем він говоритиме про продовження оборонної співпраці, реабілітацію наших воїнів, які були поранені на передовій, а також про відбудову України.

"На саміті у форматі "Україна плюс 12 країн" обговоримо міжнародні зусилля заради наближення миру та реалізації Формули миру, наше спільне з партнерами реагування на безпекові виклики, а також взаємодію на шляху до Євросоюзу й НАТО", - розповів Президент. 

Вступ України до НАТО: Зеленський пояснив, чому це потрібно Європі3 жовтня 2024, 17:12 • 28943 перегляди