Рада звільнила політичні партії від відповідальності за неподання до НАЗК звітів про майно: що відомо

Рада звільнила політичні партії від відповідальності за неподання до НАЗК звітів про майно: що відомо

Київ  •  УНН

20 червня 2024, 11:14  •  17892 перегляди

Read in English

Верховна Рада ухвалила законопроект, який звільняє політичні партії від відповідальності за неподання звітів або надання неправдивої інформації до НАЗК щодо їх місцевих організацій, розташованих у зонах бойових дій.

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт, який звільняє політичні партії від відповідальності за неподання до НАЗК звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру її місцевих організацій, або недостовірної інформації, якщо місцеві організації знаходяться у населених пунктах, де ведуться бойові дії. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11074.

Деталі

№11074 - удосконалення порядку звітування політичних партій. В цілому - 269

 - повідомив Железняк.

Відповідно до законопроєкту, політичні партії будуть звільнятися від відповідальності за неподання до НАЗК звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру її місцевих організацій та недостовірної інформації у звіті, у разі неможливості отримання партіями інформації в повному обсязі від її місцевих організацій, якщо вони знаходяться у населених пунктах, де ведуться бойові дії.

Обставини, що свідчать про неможливість отримання політичною партією інформації в повному обсязі у такому випадку документального підтвердження не потребують

- йдеться в законопроєкті.

Нагадаємо

Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив позов Мін’юсту про заборону політичної партії "Наш край". За даними правоохоронців, окремі екскерівники та функціонери політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України.